Halloj

Det har varit trögt med kortmakeriet här. Det ena kortet har legat på pysselbordet i en och halv vecka innan det blev klart. Men men, vi har alla våra svackor.
Jag fick underbar inspiration på posten häromdagen, kram på er Gunilla och Elisabeth. Än så länge sitter jag bara och klappar och tittar på det.

Ett kort för ovanlighetens skull med en aprikos kortstomme.

aprikos_grattis

Mönstrat papper från MME. Datumstämpeln är från Pysselmyran. Det snygga blinget i vänstra hörnet kommer från Norge o Elisabeth. Om det är någon som undrar vad det är för konstigt turkos runt kanten på tröjan så är det jag som testat mitt turkosa embossingpulver. Hjärtat har hologrampulver på sig men det syns dåligt.

Ett enkelt grattiskort i rosa.

rosa grattis

Det är tre olika mönstrade papper från Basic Grey. Gillar verkligen dessa tre papper. Det är detta kort som legat och tittat på mig i 1 1/2 vecka. Det är ju som ni ser inte det minsta avancerat, det var bara inspirationen som saknades.

Annars så är det ju då inte ok i min axel, så länge jag inte sitter vid min dator så funkar det typ bra. Så jag kommer inte att blogga så mycket framöver. Mina kort kommer jag att lägga upp (det är mitt lilla bildarkiv ifall min gamla skruttdator går sönder) men det funkar inte att jag sitter vid datorn och surfar runt, även om jag självklart vill det. Jag måste bli helt bra först.
Stor kram till er för alla goa uppmuntrande kommentarer som jag fått och till er som tar er tid att surfa in på min blogg image365

Två nya kort

Här händer inte mycket precis... sitter inte vid datorn knappt längre. Kom på att jag blivit 90% bra när jag inte suttit vid min dator. Hmmmm, ska man ta det som ett tecken kanske, lite för mycket datande.
Två kort har blivit gjorda i helgen.

ingela

Ett kramkort till en tjej som jag tycker behöver ett kramkort helt enkelt. Papper från Dreamstreet Paper. Tack snälla
Camilla för hjälpen med handling av den söta Tildastämpeln. De fina blommorna har jag fått av Lillemor som tack för hjälpen, de passade helt perfekt i färgen.

hangel_grattis

Ett bra-att-ha-kort att skicka och göra någon glad. Papper från Crate.

Ikväll ska jag och svägerskan gå ut på restaurang och äta Tacobuffé, oj oj oj så gott det ska bli.
Ta hand om er och ha en fortsatt bra vecka.
Kram till mig från er

DT-alster för Brunkullan

Lite inspiration med vårfärger. Det ska väl egentligen inte vara vår ännu, men det känns som den är på väg om temperaturen ska fortsätta så här.
Den här gången fick jag i uppdrag av Lotta och Sara att skapa kort enligt
"Classic/Clean & Simple".
*Gulp" var min första tanke.
Vad denna typ står för är bl a att det ska vara minimalistiskt. Det ska vara fyrkantigt. Fotot/stämpel på en fotomatta. Dekos ska vara minmum men användas effektivt. Färger är oftas röd, gul grön och blått.
Så till mitt kort hur jag tänkte. Jag hade fått en himla massa fina blommor medkskickade, dessa kunde jag inte låta bli att använda. Detta lade jag till defintion "Classic". Man kan ha enligt mitt tycke ha många dekos, men ändå använda effektivt och stilrent.
Om jag nu har lyckats med detta uppdrag ligger i betraktarens ögon ; D

kort_bk_orange

Material;
  • Mönstrat papper; Sassafrass Lass - Royal Bliss & Qwl pal, Grandiose & Infatuation.
  • Bazill; Apricot och Beewax
  • Dekos; Primablommor, chipboard från Maya Road (buttons), guldband, 3D-lack, brads o loopybrads
  • Övrigt: Privat QK-dies

Jag har åstadkommit både insida och baksida på kortet.

Insidan                Baksidan

Här har jag använt mig av stämplarna från Tuscon Rose. Finns massvis med snygga. Kika här.
Igår var det Melodifestival. Jag blev lite besviken... Jag vet, det finns många därute som INTE gillar Carola. Enligt mitt tycke så skulle de gått vidare ihop med Sanna. Men men, jag hoppas på andra chansen.
Idag hade vi lite träff. Stackars Lillemor åkte på maginfluensa, usch då. Som tur var så hann hon inte komma till oss, det tackar vi allra ödmjukast för ; D
Annars, hur har ni det med tiden för scrapping, blogg o annat? Hur mycket tid lägger ni på det i veckan? Vore lite kul att höra från er hur ni gör.
Själv känner jag att tiden tryter ju mer det går åt vår. Snart kör barnens fotboll igång på allvar, det är ALLTID kul.
Ha det så gott allesammans sköt om er!
Kramisar från Susanne


Nu snackar vi rosa på hög nivå

Vann en liten vinst hos AnnaG förra veckan. Vilka papper!!! Urtjusiga.
Det kändes som jag flippade lite när jag märkte hur rosa kortet blev, då valde jag linje "gör det ännu mer rosa". Jag hoppas mottagaren inte får ont i ögonen av allt rosa som finns på kortet.

rosa_elisabeth

Jag vet inte vad det är för papper, men snyggt som 17 var det i alla fall.
Tack alla gulliga som lämnar så goa kommentarer. Jag har inte suttit vid min hemdator pga axeln, det känns mycket bättre i o f s. Men jag har inte det stödet hemma för armen som jag har på jobbet. Så jag känner att det får inte bli några större utsvävningar här inte. Dessutom så börjar min lille dator ge sig. Rätt vad det är så lägger internet av, inte kul. Får nog snacka med mannen i helgen tror jag minsann.
Stor kram till er alla och hoppas ni fick något litet mysigt idag på Alla Hjärtans Dag.
Thank you Lia and Diana for your lovely comments you always give.
Big hug och ta väl hand om er

Till en liten Edvin

Ett kort skapat till Edvin som föddes förra tisdagen. Mia & Johan heter föräldrarna. Stort Grattis till er lille Prins.

lehnbom

Det snygga mönstrade pappret kommer från Rusty Pickles. Finns för övrigt många snygga mer hos
Brunkullan. När jag såg namnet på detta pappret första gången så kom jag direkt att tänka på Saltkråkan... image342 Men det är väl bara min långsökta "humor". Någon som kommer på sambandet så skriv gärna ner det.
Jag tror att stämpeln med den lille killen på är från Pysselpassion och textstämpeln från InkyWings (efter diskussion med Lillemor). Meddela gärna om det är fel info.
Ha det så gott allesammans!
Kramisar från mig till er image341

Vinnarna är...

Vad kul att så många ville vara med. Jag är ju sådan och såg ju helst att jag kunde skicka till alla 30 som tog en lott, men det blir lite mycket. Men hav förtröstan, detta var så kul så det kommer fler utlottningar.
Jag tog sonen till hjälp att dra fyra lappar med namn.
image337
Vinnarna är, TADA!!!
Det rosa paketet skicka till Petra Paradise  petra
Mittenpaketet skickas till Kattis  kattis
Sista paketet skickas till Bittan  bittan
Grattis tjejer!
Sedan var det ju som orkade läsa hela mitt låååånga inlägg som det sista innehöll mina 7 sanningar.
emelie
Vinnare där blev Emelie. Grattis tjejen! Detta paket skickas till dig

Nu behöver jag då lite adresser för att kunna skicka dessa paket till er, så vänligen mejla mig på [email protected] så skickar jag så fort det går under veckan.
Tack för alla krya-på-dig-hälsningar.
Känner direkt när jag sitter vid datorn att det känns sådär. Men jag har gjort som naprapaten sa, promenader och stretch. Så det är bara att fortsätta. Jag får helt enkelt vänta med att se vad ni skapat längre fram i veckan, det ska bli superspännande att se
Kram på er allihop

Utlottning, kort och lite sanningar...

Halloj i stugorna,
härligt o skönt med fredag. Började min lediga fredag med ett besök hos naprapaten... Jag har haft ont i ena axel sedan före jul och nu gick det inte längre. Fick diverse behandlingar, men jag klarar inte riktigt att sitta längre stunder vid datorn.
I alla fall, jag är så GLAD för alla som tar sig tid att besöka min blogg. Själv vann jag en utmaning hos AnnaG i veckan och tyckte det var sååå kul att få hem grymt snygga papper o dekos på posten. Så nu vill jag också göra en utlottning. Du behöver INTE skriva något, bara du lämnar ditt namn. Sedan har jag ett "litet krav", att du skriver till mig när du gjort kortet för jag vill väldigt gärna se resultatet.

På söndag drar jag tre personer som vinner varsitt paket. Så varsågod och stig in i tombolan och dra en lott.

Färdigställt ett påbörjat kort.
alla_hjartan_08_nytt
Nu börjar det snygga pappret från Melissa Frances ta slut. Men om ca 1 1/2 månad är det mässa i Göteborg.
Kul kul!!!

7 sanningar
Jag fick utmaning av Elisabeth och en tjej till som jag inte kan hitta, tror det var en norska också. I alla fall, ni vet vad det gäller... de 7 sanningarna.
Detta var superdupersvårt enligt mitt tycke. Shot man shot!
  • Är beroende av Pepsi Max och choklad. Får otrolig abstistens om jag INTE får det VARJE dag.
  • Jag har stått i kassan i Ullared och ska betala 3500 kr utan att ha mitt kort i plånboken, självklart inga kontanter heller...
  • Jag kan inte klara mig utan hårsprej, har ett typiskt skandinaviskt hår. Mjukt, mjukt och åter mjukt.
  • Är en person som väldigt gärna sätter otrolig press på mig själv... inte bra, I know
  • Jag väckte "hela" kvarteret en kväll kl 24.00 när en fladdermus flög in genom vår öppna balkongdörr.
  • Jag är person som är mycket mottaglig för det andliga, spooky spooky. För många år sedan så hade jag en händelse som påverkade mig mycket. Varje dag under ett bra tag så hade jag ständigt någon "bakom mig"... Det tog ett litet tag innan jag vande mig, men det kändes tryggt.
  • Vi bor inte så långt från mitt jobb. Jag skulle snabbt hem och lämna bilen och sedan ta cykel tillbaks. Eftersom detta max skulle ta mig ca 8 minuter så sa jag INGET till någon. Min arbetsledare var på möte och skulle då enligt mig inte hinna ut innan jag var tillbaks. AJ AJ AJ AJ!!! Där bedrog jag mig. Fort hem som sjutton, hoppade på cykel och körde iväg i racerfart, hann bara till första kurvan. Det var fortfarande inte sopat på gatorna. Ni kan ju förstå vad som hände. Jäklar kan jag säga vad jag slog mig. Hela högersidan på kroppen fick sig en rejäl smäll, således också huvudet. Låg intrasslad i min cykel och hade svårt att ta mig upp, kände hur blodet rann från ansiktet. Snälle brevbäraren kom till undsättning och följde mig hem. Nu kommer det svåra... INGEN VISSTE JU ATT JAG VAR BORTA!!! (så får man inte göra) Mannen ringer till min arbetsledare o talar om att jag cyklat omkull och måste uppsöka Vårdcentralen. Min arbetsledare förklarar för min man att jag ÄR på jobbet. Det tog ett bra tag innan M kunde intyga för arbetsledaren att jag satt vid mitt köksbord med blodet rinnande i hår o ansikte.
    Reslutatet blev ett besök på VC där de försökte tejpa ihop mig och plocka bort all förbannad småsten som jag hade i huvudet och såret vid ögonbrynet. Det funkade nästan bra. Eftersom jag skämdes så mycket gick jag haltande tillbaks till jobbet med blod i håret och en STOR plåsterlapp i ansiktet.

Arm och axel vrålar just nu NEJ, så jag får sluta mitt inlägg och helt enkelt lyssna. Detta var nog det längsta inlägg jag någonsin gjort. Ett himla stort grattis till dig som orkat läsa ända hit. Det tycker jag är värt ett extra paket.
Får önska er en riktigt go och mysig helg. Själv tänker jag ta en paus fr dator i helgen, men vi "syns" på söndag.
"Tag gärna en lott"
Kramar Susanne

Rosa rosa rosa å så lite rosa till

image323
Det var så kul att göra kort i rosa så jag fick ihop två till.
Givetvis med de nya söta hÄnglarna.

rosa_hjartan

Det mönstrade pappret är från Crate. På stämpeln finns det en del stickles men det är svårt att få fram så här.

rosa_hjartan_2

Detta kort har jag låtit mig inspireras av
Anna. Jag fastnade verkligen för det upplägget hon hade, enkelt och stilfullt. De mönstrade papper kommer från Basic Grey. Det är ingen smutsfläck på kortet för bandet har lossnat från tejpen ser jag, så det kan gå.
Har fått utmaning av Lotta och Elisabeth, tror jag spar dom lite image327
Här är en period med mycket att göra både hemma och på jobbet, men så är det ibland. Igår var inte kul för då låg jag däckad med migrän, vem sjutton har kommit på denna "uppfinning" image325
Näpps, tillbaks till verkligheten...
Ha det så gott allihop och take care!
image326

Kära syster

Hon gav mig ett träningspass igår. Vi hjälpte henne och flytta och man kan säga att det blev ett träningspass. Pga min rygg så kan jag inte lyfta några tunga saker men det blev ett himla spring i trappor med de lättare lådorna. Sedan är det märkligt alltså, det har knappt snöat på hela vintern... på mindre än 10 minuter igår så låg ca 2 cm snö. Sedan bara det fortsatte med en himla blåst o massa snö.

anette_flytt

Nya hÄngelstämpeln. Paktet var jättefint. Använt papper från MME. Spetsen fick komma till pga min egen klantighet, fast det gjorde ju inget.
Nu ska jag ladda för nästa träningspass, BodyPump, jättekul. Är det någon mer som kör BodyPump från Les Milles?
* * * Kram på er alla och ha en skön söndag * * *